SOIC

Götheborg inviger Europas största marinfestival

Posted on by soicadmin

Det är nu klart att Ostindiefararen Götheborg kommer att gästa- och ha en framträdande roll- på marinfestivalen ”Fetes Maritimes de Brest” i Frankrike i sommar. Evenemanget arrangeras var fjärde år och är en av Europas största marinfestivaler.

Den 13 juli ankommer skeppet till Brest i Frankrike för att delta i ”Les Tonnerres de Brest”. Här kommer festligheterna att pågå i fem dagar, fram till och med den 19 juli då skeppet seglar vidare till Bremerhaven i Tyskland.

­– Ostindiefararen Götheborg har valts ut för att inviga hela det här evenemanget någonting som vi ser som en stor ära och ett bevis på att Götheborg står sig i konkurrensen från andra skepp, säger Emanuel Persson, Expeditionsledare på Svenska Ostindiska Companiet.

Väl på plats kommer skeppet att delta i ett skådespel som engagerar närmare 200 skådespelare. Detta iscensätter den franske marinofficeren och upptäcktsresanden, Jean Francoise de Lapérouse´s avresa inför hans Stilla Havet expedition i slutet av 1700-talet.

För mer information om hamnstoppet, klicka här >>
För mer information om festivalen, klicka här >>

This entry was posted in Nyheter. Bookmark the permalink.

Comments are closed.

Built by Hotbox Studios