SOIC

Götheborg seglar återigen till Bremerhaven

Posted on by lindaj

Den 25 juli ankommer Ostindiefararen Götheborg till Bremerhaven och Festival Week 2012. En sprudlande båtfestival med aktiviteter till sjöss såväl som på land.

Bremerhaven Festival Week, som är en av Nordsjöområdets största Marinfestivaler, har firats sedan mitten av 1970-talet och lockar skepp från hela världen.

– Arrangörerna har lovar ett fullspäckat program och förutom att vi och alla andra närvarande skepp kommer att ha öppet för allmänheten så kommer det även bjudas på musik och det kommer att visas sjömanskap och maritimt hantverk i hamnar och i stadens museer, säger Emanuel Persson, expeditionsledare på Svenska Ostindiska Companiet.

Bremerhaven står idag för en stor del av Tysklands maritima arv, både i egenskap av varvsort och som internationell hamnstad. Staden är även känd för dess maritima museer, forskningsinstitut och kulturinrättningar.

This entry was posted in Nyheter. Bookmark the permalink.

Comments are closed.

Built by Hotbox Studios