SOIC

Tjärlek…

Posted on by lindaj

Dag 2, fredag. Eriksberg kajen Göteborg

Vi vaknar rätt mörbultade fredag morgon. Träningsvärken biter. Men ingen klagar. En del har sovit i fasta kojer, men i taket hänger det fullt med jungmän i något som mest liknar kokonger. Där sover de flesta, tätt packade som sillar, men med aningens luft imellan. Sakta gungande fram och tillbaka. Det krävs säkert mycket teknik, eller trötthet, för att sova gott så, men den kommer, den med, som så mycket annat.

Tjäran som mest var en lukt igår, sitter nu överallt på våra kroppar, handflatorna naturligtvis, som klister som inte vill gå bort. Men även på underarmar, knän och skenben, kanske ansikten, överallt tränger den på som om skeppet vill markera att hon äger oss. Den går att tvätta bort, men det är inte lätt, den biter sig verkligen fast.

När du väl är uppe i masten, ska du ut på ett rå för att jobba med seglen, du går utåt med fötterna på ett rep som sitter under råt, perten. Magen mot virket och låg tyngdpunkt, och upptäcker att blickriktningen definitivt inte är uppåt, utan rätt ner i havet femton meter under dig…det är bara att vänja sig här med. Sedan ska du jobba med seglen, med bägge händer och ta in eller släppa ut. Det är slitigt, men det går, ju mer teamarbete desto lättare. Som tur är vet några av oss exakt vad som ska göras, annars hade i varje fall jag säkert stått kvar där än…

Må alltid wel är min dageliga önskan

Jungman 17 babords vaktlag M Grill

This entry was posted in Blogg. Bookmark the permalink.

Comments are closed.

Built by Hotbox Studios