SOIC

Äventyret fortsätter…

Posted on by emanuelp

Dag 3, lördag. Eriksberg kajen Göteborg

Timmarna innan avfärd, blir det ett fixande och fejande. Allt ska vara i bästa skick. Kanonerna ska laddas. Krutet ska vara torrt och mjölet som skapar de häftiga rökeffekterna måste på plats. Båten skrubbas. Vi stuvar undan det mesta som går, och snart haft vi ett skepp som alla är nöjda med, och vi får som belöning en timma för att bjuda ombord våra nära och kära för att visa runt.

När kanonerna skjuter av de två första skotten, med två mäktiga dån, jublar kanske 1000 åskadare på piren som vi lämnar. Nej, det är visserligen ingen resa över Atlanten, som det höll på att bli, men det är ett äventyr utan att tveka. Med hjälp av en bogserbåt tar vi oss ut ur hamnen.

Älvsborgsbron passeras med inte mycket marginal, men det räcker med några få meter tillgodo.
När vi går för egen maskin, sprider sig ett lugn och en glädje över att vi kommit iväg. Vi har knappt 50 gäster med oss som via Sjömagasinet fått en chans att äta god mat i en unik miljö. De parkerar sig på soldäck först, och avslutar på kanondäck, med ja just det, kanonmat förstås…vad annars? 😉

Ju mer dagen går desto mer sol får vi. Alla verkar nöjda.. En bit utanför Galterö blir gästerna upplockade av en Älvsnabben. Och som sagt solen skiner över våra huvuden.

Må alltid wel är min dageliga önskan
Jungman 17 babords vaktlag M Grill

This entry was posted in Blogg. Bookmark the permalink.

Comments are closed.

Built by Hotbox Studios