SOIC

En liten värld

Posted on by emanuelp

Dag 4, söndag. Något väst om Skagen

12-07-01
Till frukosten får jag sällskap av jungman Lasse från styrbords lag, han verkar bekant på något sätt, och det ser ut som att han känner igen mig med. Han liknar lite en tomte med sitt vita skägg, och glad ser han också ut.

-Det var väldigt vad du är lik min systerdotter Sven? säger han och plirar med ögonen. Jag tappar nog hakan lite, för hans systerdotter är min halvbror. Förra gången jag och Lasse sågs var nog för fem år sedan på ett släktkalas. Så liten kan världen vara. Vi har oberoende av varandra kommit med på samma ben, alltså resetapp till Holland.

Yrkesskadad som jag är som journalist, kan inte låta bli att fråga hur gammal han är?

-79, svarar han och ler stort. Oj, det är verkligen inte dåligt att klänga omkring som en apa i riggen vid den åldern, tänker jag. Respekt, helt enkelt. Häftigt och härligt att det kan bli så.

-I två år har jag väntat på att få följa med på det äventyret, och nu är jag med, det är verkligen pricken över iet, säger Lasse. -Ska du följa med någon mer gång, frågar jag nyfiket?

-Nej, då är jag nog för gammal, säger han och skrattar gott. Men den här resan är en dröm som blivit verklighet, så jag nöjd ändå.

Må alltid wel är min dageliga önskan

Jungman 17 babords vaktlag M Grill

This entry was posted in Blogg. Bookmark the permalink.

Comments are closed.

Built by Hotbox Studios