SOIC

Captain, my captain…

Posted on by lindaj

Dag 6, tisdag. Väster om Sylt, Nordtyskland

12-07-03
Igår kom instrumenten fram. Det finns en musiklåda ombord med en hel del instrument till låns. Alla kom till användning, tror jag. Det blev en improviserad musikgrupp på kanske tio personer, som spelade för glatta livet. Låtvalen är jag inte riktig säker på, men tror att jag hörde La Paloma och What shall we do with the drunken sailor studsa förbi ett par tre gånger…
Underligt nog såg jag inte den ståbas som hör till fartyget, den stod på kanondäck ett tag, men nu verkar det som att den försvunnit, och att gömma en ståbas på Götheborg krävs en hel del uppfinningsrikedom, undrar var den tagit vägen?

Vi blev bevakade idag, ett stridsflygplan som vrålade förbi på rätt så låg höjd, samt ett radarflygplan som säkert tog tre varv extra. Annars är besöken få, en och annan fiskmås på håll samt några uppfiskade makrillar.

Han som fixade fiskarna, är lång och smal, har långt hår, givetvis en guldring i ena örat, mustasch, sjöben, gärna en ciggarett i mungipan, en kniv i bältet, och från säkra källor…en stor örn tatuerad på bröstkorgen. Jo, det är vår kapten själv, Gunnar, som en allvetande domare går han runt och håller koll på allt vi gör, och ser till så att vi snart är framme i Holland.

Må alltid wel är min dageliga önskan
Jungman 17 babords vaktlag M Grill

This entry was posted in Blogg. Bookmark the permalink.

Comments are closed.

Built by Hotbox Studios