SOIC

Saker och ting blir bättre

Posted on by lindaj

Dag 5, måndag. Väster om Torup, Danmark

12-07-02
Av alla bekvämligheter ombord, som inte fanns förr…så ska jag snart berätta vilken jag gillar mest. Det är inte den goda maten, frånvaron av hel djurpark (på 1700-talet var skeppen fulla med levande mat), bristen på värme när de seglade runt tex en iskall Nordsjö, utan nämligen… tvättmaskinen.

Förr gjorde man nämligen så att alle man urinerade i en tunna på fördäck. Skulle du tvätta var det bara att lägga din tvätt i den, vänta ett dygn, ammoniken tog bort alla bakterier, häng upp den på tork och så voila! har du härligt ren och fräsch tvätt…eller inte…Nåja hygienkraven var nog inte riktigt samma då som nu.

God vakt!

Må alltid wel är min dageliga önskan
Jungman 17 babords vaktlag M Grill

This entry was posted in Blogg. Bookmark the permalink.

Comments are closed.

Built by Hotbox Studios