SOIC

Danska flugor & köttstoppare

Posted on by lindaj

Dag 7, onsdag. Väst Nordtyskland

12-07-04
De flesta är nog rätt möra nu, stela ryggar, slitna handflator, mycket slit med att dra, dra och åter dra, lite och/eller hackad sömn och klättring upp och ner i riggen tar sin tribut. En märklig sak är ny, det dyker upp flugor överallt, och vi vet inte var de kommer ifrån. Vi misstänker att det kan vara just danska flugor, då vi igår var rätt nära danska fastlandet…men vi är inte helt säkra ändå. Och egentligen spelar det ju ingen roll vad flugorna har för nationalitet…och de verkar trivas på vårt stolta skepp, så lite god smak har de väl ändå?

Imorgon är vi framme vid vårt mål – Den Helder i Holland, resan har gått otroligt fort och det är svårt att inse att det snart är slut. Vi börjar redan prata om returfärden, men den känns avlägsen, kanske känns det lite mer konkret när vi kan se den holländska kusten på håll.

Köttstoppare? Jo, det är helt enkelt när du använder dina händer för att vrida ihop två rep, som ett provisoriskt stopp, men om något händer, och repen rör sig för fort, är risken stor att dina händer kommer mellan repen och drar med sig en hel del hud… och jo jag vet det gör ont.

Må alltid wel är min dageliga önskan
Jungman 17 babords vaktlag M Grill

This entry was posted in Blogg. Bookmark the permalink.

Comments are closed.

Built by Hotbox Studios