SOIC

Välkommen vind och mareld

Posted on by lindaj

Dag 7, onsdag. Väst Nordtyskland

12-07-04
Igår, när jag kom upp från kanondäck, efter en timmes bloggande, såg allting på väderdäck helt annorlunda ut. Jag lämnade det rätt så ödsligt, men så hade rätt vind äntligen kommit. Alla som kan är uppe. Fem segel är satta. Glädjen är stor över att vi äntligen färdas på det sätt som det var tänkt från början. Motorerna är av, och ljudet av kölvattnet tar över. De stora seglen skuggar däcket och när du tittar uppåt fylls himlen nästan helt av linneduk. Imponerande.
Men segeleurforin är kort. Vid halv nio tiden är nästan alla segel inplockade halvvägs. Vinden dog bort och som vår kapten Gunnar Silfverberg muttrande säger: Ett säkert sätt att få vinden att dö ut, är att sätta segel.

På kvällen får vi se något märkligt, vi kommer in i ett bälte av alger – mareld. Vi ställer oss i fören och lutar oss fram, Götheborg pressar fram det vita kölvattnet, och precis i kanten längst fram lyser marelden som en neonliknande skrivstilsreklam. Det fortsätter att lysa på vår färd genom algbältet i den mörka natten.

Må alltid wel är min dageliga önskan
Jungman 17 babords vaktlag M Grill

This entry was posted in Blogg. Bookmark the permalink.

Comments are closed.

Built by Hotbox Studios