SOIC

En saga som blev verklighet

Posted on by lindaj

Sista dagen ben 1, Kajen Den Helder

12-07-06
Götheborg är ett mäktigt skepp, en saga som blev verklighet, mot alla odds, och den känslan blir allt mer kännbar, när vi nu ska lämna fartyget. På bara en vecka, där vi levt i något av en tidsbubbla, ett levande 1700tal, där kamratskap och samarbete är en nödvändighet för att överhuvudtaget kunna få det här fartyget att fungera, så blir det svårt att lämna Götheborg, med en axelryckning. Det finns så mycket historia, rötter, som är svåra att ta till sig, men här ombord blir det lätt.

Kapten G, samlar hela besättningen och tackar oss när vi flockas runt kapstaden på däck. Sedan blir det kramkalas och en hel del ledsna miner. Nu är det dags för en ny besättning som får ta över ben 2. Lycka till! Stort tack till alla som varit med, det har varit en ära att segla med er!

Jag kan verkligen hoppas att Götheborg får fortsätta segla under många år till, och att skeppet blir en skatt för alla svenskar och alla som är intresserade av segling. Det förtjänar hon.

Jungman 17 babords lag, Martin Grill Signing off.

This entry was posted in Blogg. Bookmark the permalink.

Comments are closed.

Built by Hotbox Studios