SOIC

Resan till äventyret

Posted on by lindaj

Dag 1, Den Helder, Holland

Hej, jag heter Lina och är ny skeppsbloggare på Götheborg där de flesta av oss jungmän som ska segla etapp 2 till Brest mönstrade på igår.

Till skillnad från majoriteten av den nypåstigna besättningen åkte jag inte buss från Göteborg utan flög istället till Amsterdam. Efter en tågresa genom ett mörkt, regnigt Holland, anlände jag till Den Helder med tåg vid tolvtiden på kvällen och tog en taxi till den militäranläggning där de andra redan hade inkvarterat sig i väntan att få mönstra på dagen därpå.

Jag klev in i en jättelik sal med kristallkronor och enorma målningar av sjöslag och kaptener. Jag ställde mig i den spöklika hallen och väntade på att någon skulle dyka upp i receptionen. När det inte hände beslöt jag mig för att följa musiken som hördes från en korridor.

Jag kom fram till en dubbeldörr i slutet av korridoren och när jag slog upp den såg jag ett trettiotal män i marina uniformer. Mitt ibland dem stod en liten, superglad tjej med stort lockigt hår, en prilla under läppen och Göteborgs hamn tatuerad på överarmen. Denna, redan väldigt glada, människa log ännu större när hon dansade fram till mig och sa:

”Hej! Välkommen! Jag är Anna och jag är mässman, och typ, administratör på Götheborg!”

Jag var äntligen i hamn.

/ LR

This entry was posted in Blogg. Bookmark the permalink.

Comments are closed.

Built by Hotbox Studios