SOIC

I Förliga skans, två trappor ner.

Posted on by lindaj

Dag 2 Bremerhaven

Kojplats 15 hör till Förliga skans. Där huserar babords vaktlag tillsammans med styrbords. Det innebär att runt 35 personer sover tillsammans på en yta stor som ett normalstort vardagsrum eller snarare två något större sovrum. Här finns tre toaletter och en dusch. Några enstaka kojer är fasta våningssängar som ett fåtal av jungmännen blivit tilldelade. Kojplats 15 är inte fast. Den markeras av två hål borrade i lister i taket där hängmatta 15 inför läggdags ska knytas upp med ett dubbelt halvslag i varje ände. Jag gjorde ett extra för säkerhets skull. Hängmatta 15 hör i sin tur till fack 15 där mattan alltid ska förvaras under de stunder den inte används. Därtill finns bingfack 15 under sittplatsen längst in till vänster, för förvaring av personliga ägodelar, samt säkerhetsskåp 15 för värdesaker.

Natten till idag var min första i koj 15, min enda privata plats de närmaste 10 dygnen. Att sömnen var jättebra hela natten är kanske att ta i, men när det väl purrades i morse sov jag som en gris rakt under taklampan som efter en kort stund tändes efter en i övrigt mild väckning.

Vid första anblick kanske en fast koj kan verka vara att föredra, men jag har hört av säkra källor att väl ute till havs ger den kollektiva vaggningen av hängkojerna i skansen en betydligt skonsammare sömn än rullningen som kan bli i en fast. Jag vill tro att de har rätt.

Med förväntan inför kommande dygnsvakt,

Karin

This entry was posted in Blogg. Bookmark the permalink.

Comments are closed.

Built by Hotbox Studios