SOIC

Sista kvällen iland

Posted on by lindaj

Dag 4 Bremerhaven

Vi har frivakt i några timmar innan vi går på vaktpasset tio i åtta och jag har precis tillbringat ett par av de sista timmarna iland på Deutsches Auswanderer Haus, ett museum om den tyska emigrationen som utgick från Bremerhaven. Intressant att få se en annan bild av denna historiska händelse. Jag var dessutom där tillsammans med en amerikan och en ryss, så nu har jag fått erfara tre nationers erfarenheter om resan till Ellis Island.

Det var ett gäng trötta babordare som gick av dygnsvakten igår vid 18. Jag, som då varit igång sedan 4, hade sedan timmar tillbaka bestämt att det skulle få bli en tidig kväll i kojen, men som så ofta annars vid sådana beslut ändrades planerna så snart jag kommit ner till skansen. Det var sista kvällen iland och vi ville ju såklart ut och på riktigt kolla in festivalen på kajen som vi hittills mest skådat uppifrån däck. Efter att ha ätit en i vanlig ordning fantastisk middag ombord (vi blir verkligen bortskämda med maten här) och alla i en viktig turordning haft några minuters tillträde till vår dusch, gick hela vaktlaget tillsammans ut för att prova ett glas av den för landet mycket välkända gula brygden. Vi hamnade i ett stort partytält på ett dansgolv med tysk discopop och har nog nu satt fler spår på den här kajen än det våra besökare sett oss arbeta med ombord på skeppet. Givetvis bara positiva sådana! Trots att vi bara känt varandra i tre dagar var det en lite sista natten med gänget – känsla, med den stora skillnaden att vi faktiskt har en hel vecka kvar tillsammans!

Efter 20 timmars vakenhet var det dock nog och kort efter att jag lagt huvudet på kudden i en ny sida av hängkojen var jag långt inne i en dröm om havet. Det hav där vi i kväll påbörjar vår seglats hem mot Göteborg och Stenpiren, varifrån många av de svenska emigranterna ju faktiskt utgick ifrån.

Taggad till tusen för kvällens avfärd avslutar jag sista inlägget på det tyska fastlandet,

/Karin

This entry was posted in Blogg. Bookmark the permalink.

Comments are closed.

Built by Hotbox Studios