SOIC

img_9362

Avgång Göteborg

30 Juni, 2012

Lördagen den 30 juni klockan 12.00 kastar Ostindiefararen Götheborg loss från hemma hamnen vid pir fyra på Eriksberg i Göteborg.  Det har äntligen blivit dags för sommarens turné och några veckor på öppet hav.

Nu väntar spännande och äventyrsfulla veckor för den fasta besättningen och de närmare 200 oerfarna jungmän som har fått det glada beskedet om att de har antagits till besättningen. Två dagar innan avseglingen kommer det första gänget som ska segla mellan Göteborg och Den Helder i Holland och dagarna kommer att vara fullspäckade med förberedelser inför avseglingen.

Lördag den 30 juni kommer stämningen att vara på topp och vi hoppas självklart på ett vackert sommarväder i Göteborg. Ta med din familj och dina vänner och kom ner till pir fyra på Eriksberg och var med och vinka av skeppet och dess förväntansfulla besättning när de återigen ger sig ut på de stora haven. Klockan 12.00 inleds avgångsceremonin av Göteborgsprofilen Ove Andersson och strax efter avgång skjuter skeppet traditionsenlig salut i Göteborgs hamn.

Program

Avgång

30 Juni kl 12.00

Kom ner till Pir fyra på Eriksberg och var med och vinka av skeppet och dess besättning. Göteborgsprofilen Ove Andersson kommer att vara konferencier och han kommer bland annat att intervjua kapten och några från besättningen.

Built by Hotbox Studios