SOIC

skeppet (20)

Om expeditionen

I sommar ger sig Ostindiefararen Götheborg ut på en fyra månader lång turné i Europa, European Tour 2015. Turnén pågår från början av juni till slutet av september. Under European Tour 2015 kommer skeppet bland annat att segla till Vänern och då ha hamnstopp i fem städer, under den helt unika turnén Vänern Tour.

Den 4 juni påbörjar Ostindiefararen Götheborg sommarens turné. Skeppet kastar loss från hemmahamnen Göteborg och seglar först norrut med hamnstopp längs Bohusläns kust och Oslo. I slutet av juni återkommer vi till Göteborg för en vecka i hemmahamnen, där skeppet kommer att medverka vid festligheterna vid målgången av Volvo Ocean Race. Därefter kommer Ostindiefararen Götheborg att riggas ned för att sedan kunna gå upp genom Göta Älv till Vänern.

Vänern Tour har hamnstopp i fem städer; Vänersborg, Kristinehamn, Lidköping, Karlstad och Åmål. Efter Vänern Tour, i slutet av juli, tar vi oss ner genom Göta Älv och lämnar Vänern för att segla söderut i Europa. Skeppet kommer bland annat att besöka det stora maritima eventet Sail Bremerhaven och världens största maritima festival Sail Amsterdam i mitten av augusti. Därefter väntar ett antal hamnstopp i Storbritannien för att i slutet av september sätta segel hemåt igen, mot hemmahamnen Göteborg.

Built by Hotbox Studios