SOIC

salut

Välkommen hem

Lördag den 7 september klockan 16.00 kommer Ostindiefararen Götheborg hem från European Tour 2013. Ett fyra månader långt äventyr som har sträckt sig genom sjutton städer i nio länder runt om i Europa.

Turnén har varit en succé och över etthundratusen personer har besökt skeppet den här sommaren. Vi har dessutom varit huvudattraktionen på flertalet av de festivaler vi deltagit vid, säger Emanuel Persson, Expeditionsledare för Ostindiefararen Götheborg.

Med en åtta skotts salut kommer Ostindiefararen att anlända till hemmapiren på Eriksberg. Där kommer det att arrangeras en ankomstceremoni för att välkomna skeppet och dess besättning, hem till Göteborg efter en lyckad turné i Europa.
– Vi hoppas att så många som möjligt kan vara med vid ankomstceremonin och får chansen att se skeppet lägga till i Göteborg. Det kan dröja så länge som till år 2021 innan denna möjlighet återkommer, säger Claes Fredriksson, ny vd för Svenska Ostindiska Companiet.

European Tour 2013 möjliggjordes tack vare att transportföretaget Greencarrier gick in som Tour partner tidigare i år. Ett samarbete som har varit mycket lyckat.
– Skeppet är en unik symbol som både har förstärkt och visualiserat vårt ledord ”Yes, it´s possible!” och vi är mycket stolta över att få profilera oss tillsammans med Ostindiefararen Götheborg, säger Stefan Björk, delägare och styrelseordförande för Greencarrier.

Ostindiefararen Götheborg kommer att ligga vid hemmapiren på Eriksberg under hela hösten och vintern. Där kommer hon att finnas tillgänglig för både företagsaktiviteter, guidningar och volontärarbete. Parallellt med detta kommer hon även att förberedas inför den nya Kina expeditionen som startar redan i april nästa år.

Vad: Hemkomst, Ostindiefararen Götheborg
När: Lördag den 7 september
Tid
: 16.00
Var
: Eriksberg pir fyra 2

Built by Hotbox Studios