SOIC

kristinehamn-IMG_4373

Kristinehamn | 7 – 9 juli

Kristinehamn blir Ostindiefararen Götheborgs andra hamnstopp under Vänern Tour. Här kommer skeppet att ligga mellan den 7 – 9 juli. Kajen förvandlas till ett evenemangsområde med utställningar, konserter och hantverk.

Kristinehamn är Vänerns nordöstligaste hamn och även Sveriges östligaste belägna västkusthamn. Kristinehamns största “kändis” är Picassoskulpturen, som är ett av Picassos största monumentala verk.

Ostindiefararen Götheborg ankommer till Kristinehamn kl.13.00 den 7 juli. Ankomstceremonin, med bland annat kanonsalut, intervju med kapten och shantysång, startar kl.13.00.

På kajen kommer det att finnas utställningar om den svenska ostindiska handeln i vår historiska utställning och en fotoutställning med fantastiska bilder från skeppets expeditioner världen över. Vår helt egna och nya produktion “Skeppsbandet” kommer även att uppträda i anslutning till skeppet under besöket i Kristinehamn.

Skeppet kommer att ha öppet för ombordstigning den 7, 8 och 9 juli. Välkommen ombord och känn doften av tjära och trä, av äventyr och hav. Prata med besättningen som berättar om livet ombord.

För utförligt program klicka här 

Den 9 juli kl.21 avgår Ostindiefararen Götheborg från Kristinehamn och sätter kurs mot Lidköping. På grund av en felindikation på en av våra motorer som kommer att åtgärdas under kvällen, är avgången från Kristinhamn ändrad till 10 juli. Ny avgångstid är planerad till kl.11.00, 10 juli. Med reservation för ändringar.

 

Program

Ankomst
7 juli, kl.13

Avgång
9 juli, kl.21

Ändrad avgång på grund av en felindikation med en av våra motorer, felet kommer att åtgärdas under kvällen (9 juli). Ny avgångstid 10 juli. Ny avgångstid är planerad till kl.11.00, 10 juli. Med reservation för ändringar.

Skeppet har öppet för allmänheten

7 juni kl.14.30 – 17.30
8 juli kl.10 – 20
9 juli kl.10-20

Priser för ombordstigning

Vuxen 120 kr
Barn 7 – 16 år 60 kr
Familj (2 vuxna, 3 barn) 280 kr
Barn under 7 år gratis

Förköp biljetter

Förköp biljetter för ombordstigning, klicka här

Med reservation för ändringar.

Tilläggningsplats

Built by Hotbox Studios