SOIC

vanerborg

Vänersborg | 3 – 5 juli

Den 3 juli ankommer Ostindiefararen Götheborg till Vänersborg, som blir det första hamnstoppet under Vänern Tour. Skeppet kommer att ligga i Vänersborg i tre dagar och kajen förvandlas till ett evenemangsområde med utställningar, konserter och hantverk.

Vänersborg är regionhuvudstaden vid Vänerns sydspets, där sjöfarten alltid har varit av betydelse, då staden är belägen mellan Sveriges största sjö och hamnstaden Göteborg via Göta Älv. Det är en historisk residensstad. I mitten på 1800-talet kunde Vänersborg skryta med landets modernaste flotta.

Ostindiefararen Götheborg ankommer till Vänersborg kl.17.00 den 3 juli. Ankomstceremonin, med bland annat kanonsalut, intervju med kapten och shantysång, startar kl.16.30.

På kajen kommer det att finnas utställningar om den svenska ostindiska handeln i vår historiska utställning och en fotoutställning fantastiska bilder från skeppets expeditioner världen över. Vår helt egna och nya produktion “Skeppsbandet” kommer även att uppträda i anslutning till skeppet under besöket i Vänersborg.

Den 4 och 5 juli har skeppet öppet för ombordstigning. Välkommen ombord och känn doften av tjära och trä, av äventyr och hav. Prata med besättningen som berättar om livet ombord.

För utförligt program klicka här 

Den 5 juli kl.21 avgår Ostindiefararen Götheborg från Vänersborg och sätter kurs mot Kristinehamn.

Program

Ankomst
3 juli, kl.17

Avgång
5 juli, kl.21

Skeppet har öppet för allmänheten

4 juli kl.10-20
5 juli kl.10-20

Priser för ombordstigning

Vuxen 120 kr
Barn 7 – 16 år 60 kr
Familj (2 vuxna, 3 barn) 280 kr
Barn under 7 år gratis

Förköp biljetter

Förköp biljetter för ombordstigning, klicka här

Med reservation för ändringar.

Tilläggningsplats

Built by Hotbox Studios