SOIC

arhus-(580x400).jpg

Århus | 4 juli – 7 juli |

I år arrangerar Århus starten av Tall Ships Race vilket innebär att hela staden kommer att leva upp och bli en stor marin festival. Ostindiefararen kommer att anlöpa till Århus den 4 juli och den 7 juli går startskottet för den allra första tävlingsetappen till Helsingfors i Finland.

Tall Ships Races är världens största internationella havskappsegling – en kombination av tävling och vänskaplig samsegling. I år går starten i Århus i Danmark och kommer på sin väg mot målgång i Szczecin i Polen att passera Helsingfors (Finland) och Riga (Lettland). Hela tävlingen tar cirka en månad – starten går den 4 juli och fartygen förväntas gå i mål i Szczecin 3 augusti. I varje hamn blir det en stor folkfest på kajen.

Grundtanken med The Tall Ships Races är att främja kontakterna mellan unga människor från olika länder och med olika social bakgrund. Besättningarna på fartygen måste till minst hälften bestå av personer mellan 15 och 25 år – så kallade trainees/jungmän. Omkring 3 000 – 4 000 ungdomar deltar i evenemanget varje år.


Visa The Swedish Ship Götheborg in Århus 2013 på en större karta

Built by Hotbox Studios