SOIC

Etapper_2013 (ga.)

Från maj till september kommer Ostindiefararen att vara ute på en fyra månader lång Europaturné. Under European Tour 2013 kommer vi att göra ett tiotal hamnstopp i Sverige, norra Europa och Baltikum. Vill du följa med som jungman och bli en del av äventyret? Läs mer om etapperna nedan och gör din intresseanmälan redan idag. Du kommer då att få en mailavisering så snart anmälningen har öppnat.

Den 1 mars kl.12.00 öppnar vi vårt ansökningssystem för sökanden till etapper 2013.

Mer information om priser kommer inom kort.

Etapp 1 | Etapp 2 | Etapp 3 | Etapp 4 | Etapp 5 | Etapp 6 | Etapp 7 | Etapp 8 | Etapp 9 |
Etapp 10 | Generell info för alla etapper |

Etapp 1

(15 dagar – varav 11 dagar till sjöss)
Landskrona, Sverige – Rouen, Frankrike (25 maj – 8 juni)

Sommarens första etapp går från Landskrona ner till franska Rouen. Det kommer bli en vacker tur som bland annat kommer att gå 12 kilometer upp längs floden Seine. Skeppet kommer att ha gott om tid för den här etappen och det kommer att finnas tid att njuta av det vackra landskapet i Normandie.

Du mönstrar på i ett festfyllt Landskrona – lördag den 25 maj och redan söndag kväll kastar vi loss för tio dagars segling. På väg mot Rouen kommer vi att fira Sveriges nationaldag och skeppets 10-års jubileum tillsammans med de hundra tusentals människor som väntas stå och vinka när vi tar oss upp längs floden Seine. Väl i Rouen kommer vi att delta i marinfestivalen Armada de Rouen som räknas till en av världens största marina festivaler och arrangeras var femte år. 2008 besöktes festivalen av så många som 9 miljoner mäniskor.

Etapp 2

(14 dagar – varav 7 dagar till sjöss)
Rouen, Frankrike – Den Helder, Holland – Tyskland (15 juni – 28 juni)

Om du blir antagen till etapp 2 mönstrar du på i Rouen i Frankrike och seglar via Den Helder i Holland för att slutligen mönstra av i Tyskland. Påmönstringen sker lördag den 15 juni och redan dagen efter lämnar vi kaj. Den första seglingsdagen kommer antagligen att bli en av de mest minnesvärda. Omkring en miljon människor väntas stå längs flodbädden och vinka till skeppen som lämnar festivalen Armada de Rouen.

Torsdagen den 20 juni når ni Den Helder i Holland där Ostindiefararen kommer att vara en av huvudattraktionerna vid firandet av det Holländska kungahuset och den Hollänska marinen. Ett arrangemang som väntas bli riktigt spektakulärt. Efter fyra dagar i Holland blir det åter igen dags att ge sig ut till sjöss. Söndag den 23 juni lämnar ni kaj och sätter då segel mot Tyskland där ni sedan mönstrat av, fredag den 28 juni.

Etapp 3

(8 dagar – varav 3 dagar till sjöss)
Tyskland – Århus, Danmark, 28 juni – 5 juli

När du deltar i denna etapp mönstrar du på i Tyskland, fredag den 28 juni, och får vara med och segla till Århus i Danmark. Det är från den här danska staden som starten av Tall Ships Race 2013 går, ett arrangemang som Ostindiefararen Götheborg kommer att delta i.

Ankomsten till Århus kommer att bli väldigt speciell. Tall Ships Race är, förutom en tävling, också en stor marin festival med stora arrangemang i varje hamn.

Etapp 4

(14 dagar – varav 10 dagar till sjöss)
Århus, Danmark – Helsingfors, Finland (5 juli – 18 juli)

Blir du antagen till etapp 4 kommer du att få vara med om starten av Tall Ships Race och du kommer att få delta i den första tävlingsetappen till Helsingfors i Finland. Alla båtar tävlar utifrån sina förutsättningar och även om Ostindiefararen inte kommer vara en av de snabbaste skeppen så har hon ändå möjlighet att vinna.

Tall Ships Races är världens största internationella havskappsegling – en kombination av tävling och vänskaplig samsegling. I år går starten i Århus i Danmark och kommer på sin väg mot målgång i Szczecin i Polen att passera Helsingfors (Finland) och Riga (Lettland). Hela tävlingen tar cirka en månad. Du kommer att vara med under de tio första dagarna och får även uppleva festligheterna Helsingfors. Dit anländer vi den 17 juli och du mönstrar av torsdag den 18 juli.

Etapp 5

(9 dagar – varav 4 dagar till sjöss)
Helsingfors, Finland – Baltikum (18 juli – 26 juli)

Helsingfors är målgången för den första tävlingsetappen i Tall Ships Race. Här mönstrar du på torsdag den 18 juli och få vara med och representera Svenska Ostindiska Companiet under de sista dagarna i ett festfyllt Helsingfors. Avseglingen den 19 juli kommer att vara spektakulär när alla tävlingsbåtar ger sig av mot nästa mål. Du mönstrar av fredag den 26 juni.

Etapp 6

(10 dagar – varav 6 dagar till sjöss)
Baltikum – Polen (26 juli – 4 augusti)
Mer information kommer inom kort

Etapp 7

(14 dagar – varav 10 dagar till sjöss)
Polen – Sverige (4 augusti – 17 augusti)
Mer information kommer inom kort

Etapp 8

(8 dagar – varav 4 dagar till sjöss)
Sverige – Sverige (17 augusti – 24 augusti)
Mer information kommer inom kort

Etapp 9

(8 dagar – varav 3 dagar till sjöss)
Sverige – Sverige (24 augusti – 31 augusti)
Mer information kommer inom kort

Etapp 10

(9 dagar – varav 4 dagar till sjöss)
Sverige – Göteborg (31 augusti – 8 september)

Sommarens sista etapp innebär påmönstring i en stad på den svenska öst eller sydkusten. Du mönstrar på lördag den 31 augusti och efter två dagar i hamn lägger ni loss för att bege er mot Göteborg. Att få ankomma med Ostindiefararen till hemmahamnen efter en fyra månader lång turné och lägga till vid pir fyra på Eriksberg är minst sagt en häftig upplevelse. Någonting du sent kommer att glömma.

Generell information för alla etapper

Utbildning
Vi vill såklart att så många som möjligt ska få uppleva livet ombord men Ostindiefararen Götheborg är ett speciellt skepp. Arbetet och förhållandena ombord ställer vissa krav på dig som deltar. Alla som blir antagna kommer därför att få utbildning i klättring, sjömanskap och säkerhet. Detta sker antingen en tid innan ni mönstrar på eller under de första dagarna ombord.

Till Sjöss
När du har mönstrat på och ni har kommit ut till sjöss så kommer arbetet att bestå av hantering av segel, stå till rors (styra skeppet), stå utkik, eller gå säkerhetsrond. Du kommer också att få hjälpa till med matlagning i byssan (köket) och en hel del vardagliga sysslor såsom städning och rengöring. Här kan du läsa mer om de olika rollerna ombord.

I varje hamnstopp
Även om du älskar att segla och vara till sjöss kommer du också tycka det är roligt med hamnbesök. Pirar och kajer brukar vara fyllda med folk. Flaggor vajar och publiken vinkar när skeppet sakta närmar sig kajen. Som jungman ombord på Ostindiefararen kommer du att få vara med och göra fartyget intressant och minnesvärt för publiken. Dels genom att hålla rundvandringar ombord men också genom att stå i SOIC:s butik, vakta landgången och utföra underhållsarbete som inte går att göra till sjöss. Dessa sysslor är för en sjöman på Ostindiefararen lika viktiga som att kunna slå en pålstek rätt. Hela projektet är beroende av den goodwill och de inkomster som hamnbesöken ger!

Etapp 1 | Etapp 2 | Etapp 3 | Etapp 4 | Etapp 5 | Etapp 6 | Etapp 7 | Etapp 8 | Etapp 9 |
Etapp 10 | Generell info för alla etapper |

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

 

Intresseanmälan

Är du intresserad av att segla med som jungman under European Tour 2013? Fyll då i nedanstående formulär så kontaktar vi dig när det går att söka till nya seglingsetapper.

Namn
E-post
Land

Har du en fråga?

Skicka ett mail till application@soic.se

Built by Hotbox Studios