SOIC

Etapper 2012

I sommar seglar skeppet på en kortare turné i Europa. European Tour 2012 innehåller tre hamnstopp och fyra seglingsetapper. Du har möjlighet att segla med som jungman och delta i detta äventyr. Här kan du läsa om vad varje etapp innehåller. Följ med!

Etapp 1 Göteborg – Holland, 28 juni – 6 juli

Sommarens första etapp går till staden Den Helder i Holland. Du mönstrar på i Göteborg torsdagen den 28 juni. Följande två dagar innehåller utbildningar i klättring, sjömanskap och säkerhet. En stor del av upplevelsen är också de teoretiska kunskaperna du får med dig om hur det är att segla en fullriggare. På lördagen den 30 juni kastar vi loss för fyra dagars segling mot Holland. Till sjöss handlar arbetet om allt från att hantera segel, stå till rors, till att gå säkerhetsronder eller ägna sig åt underhållsarbete.

Skeppet skapar ofta stor uppståndelse vid ankomst till de olika hamnstoppen och med hundratals intresserade som vill komma ombord. När skeppet ligger i hamn kommer du bland annat att få guida ombordstiganden och utföra underhållsarbete som inte går att göra till sjöss. I hamn är du fortfarande en del av ditt vaktlag och kommer under hamnstoppet vara en representant för Ostindiefararen Götheborg.

Etapp 2 Holland – Brest, 6 juli – 16 juli

Är du antagen till etapp 2 mönstrar du på i Holland ett dygn innan avsegling. Väl ombord får du ta del av utbildningar i klättring, sjömanskap och säkerhet.

Den 7 juli lämnar skeppet kaj för en fem dagar lång seglats mot Frankrike. Till sjöss jobbar du och ditt vaktlag tätt ihop med allt från att hantera segel till underhåll och säkerhetsarbete. Efter fem dagar till sjöss ankommer skeppet till Brest och 20-års jubiléet för Les Tonneres de Brest 2012. Ett enormt maritimt evenemang där Ostindiefararen Götheborg står som huvudakt under invigningen. Väl på plats ska skeppet vara en del i ett skådespel som iscensätter den franske marinofficeren och upptäcktsresanden Jean Francoise de Lapérouses avresa på en expedition till Stilla havet. Skeppet placeras i centrum av detta historiska skådespel där över 400 skådespelare är inblandade för att ge en realistisk bild av hur Brest hamn kan ha sett ut i slutet av 1700-talet.

Detta kommer att bli en fantastisk upplevelse och som jungman kommer du vara påmönstrad under fyra evenemangsdagar. När skeppet ligger i hamn kommer du bland annat få guida ombordstiganden och hjälpa till i SOIC:s souvenirshop.

Etapp 3 Brest – Bremerhaven, 16 juli – 26 juli

När du deltar i denna etapp mönstrar du på mitt under skeppets deltagande i Les Tonneres de Brest 2012. Som jungman kommer du delta i detta maritima inferno under fyra dagar medan du lär känna skeppet och får utbildningar i bl.a. klättring och säkerhet. Du kommer då ha hunnit lära känna skeppet när det väl är dags för avsegling. Därefter väntar fem spännande och lärorika dagar till sjöss. Du jobbar tätt ihop med ditt vaktlag och förutom seglingen utför ni underhållsarbete och andra dagliga rutiner.

På förmiddagen den 25 juli ankommer ni till Bremerhaven och Festival Week 2012. När skeppet ligger i hamn kommer du bland annat få välkomna gäster ombord,  hjälpa till att guida och utföra underhållsarbete som inte går att göra till sjöss. Du kommer även ha lediga pass då du får möjlighet att upptäcka Bremerhaven.

Etapp 4 Bremerhaven – Göteborg, 26 juli – 4 augusti

Sommarens sista etapp innebär påmönstring i Bremerhaven och Festival Week 2012 som då pågår för fullt.

Under de första fyra dagarna du är ombord ligger skeppet fortfarande vid kaj vilket ger möjlighet till en bra introduktion och upplärning inför seglingen. Du kommer få utbildningar i bland annat klättring, sjömanskap och säkerhet. Däremellan har du chans att lära känna såväl skeppet som dina medseglande vänner. När skeppet ligger i hamn kommer du även få guida ombordstigande gäster och utföra underhållsarbete som inte går att göra till sjöss. Du kommer även ha lediga pass då du har möjlighet att uppleva festivalen och upptäcka Bremerhaven som stad.

På kvällen den 29 juli lämnar skeppet kaj för en fyra dagars seglats. Att sedan ankomma med Ostindiefararen Götheborg till hemmahamnen Göteborg mitt i högsommaren och lägga till vid Stenpiren inne i stan är en minst sagt härlig känsla.

Priser 2012

Jungman

Etapp 1 9 800 kr
Etapp 2 11 500 kr
Etapp 3 11 500 kr
Etapp 4 9 800 kr

Erfaren Jungman

Etapp 1 4 900 kr
Etapp 2 5 750 kr
Etapp 3 5 750 kr
Etapp 4 4 900 kr

Fotograf/Bloggare/Videograf

Kostnadsfria platser då dessa personer dokumenterar och rapporterar till SOIC:s informationsansvarige under resan.

Klicka här för att komma till ansökningssystemet!

Built by Hotbox Studios