Föreläsning

Följ med på en händelserik 1700-talsresa genom våra uppskattade föreläsningar som kan bokas av både företag och större grupper. Låt våra kunniga föreläsare ta med er på en händelserik 1700-tals resa. 


En händelserik 1700-talsresa

Vi erbjuder fyra olika spännande föreläsningar. Antingen sker föreläsningen vid ett besök ute på Pir 4, Eriksberg, eller på en plats du valt själv. Språk är svenska och engelska. 

HURUSOM MAN KLÄDER SIG OMBORD

En inspirerande berättelse om skapandet av våra historiska tidstypiska kläder, hålls av vår skräddare Gert Alenhall.

PUDER & SIDER

En kavalkad av 1700-talets konstvärld, där rokokon blommade med starka influenser av Kina. Allt detta fångades av den svenska konstnären Alexander Roslin - den franska kungafamiljens hovmålare. Möt honom och hans verk i denna fascinerande föreläsning.

EN JUNGMANS BERÄTTELSER OM LIVET OMBORD

Skeppets jungmän är en härlig skara av entusiaster och äventyrslystna människor. Hör en av dem berätta om just sin påmönstring, den första klättringen upp i riggen och den totala lyckan att från stormärsen se skeppet forsa fram genom vattnet under segel.

OSTINDIEFARAREN GÖTHEBORG – ETT ÄVENTYR

Vilka var de män som tog initiativet till att grunda ett Svenskt Ostindiskt Compani 1731? Hur många resor genomfördes och vad förde man hem till Sverige igen? Gick affärerna bra, varför brände man då böckerna efter varje seglats? Är det sant att Carl von Linné fanns ombord på en av resorna? Föreläsningen ger en ökad insikt om verksamheten på 1700-talet och dess påverkan på dagens Göteborg.

 

mer information & prisuppgifter

Cecilia Bothorp
Eventansvarig
Telefon: 0736-46 53 95
E-post: cecilia.bothorp@soic.se


forelasning-950x630px.jpg
forelasning-bild2-670x630px.jpg

Pris

 

Vi skräddarsyr ditt arrangemang efter dina önskemål, för prisuppgifter om ditt event kontakta Cecilia Bothorp, eventansvarig, telefon: 0736-46 53 95, e-post: cecilia.bothorp@soic.se


Kapacitet & lokaler

 

Antingen sker föreläsningen vid ett besök ute på Pir 4, Eriksberg, eller på en plats du valt själv. 

Ombord:
Kanondäck: Max 72 sittande gäster
Väderdäck (utomhus): Max 150 stående gäster
Stora kajutan: Max 18 sittande gäster
Lilla kajutan: Max 6 sittande gäster

På piren:
Skeppshallen: Max 60 gäster vid matarrangemang, max 85 vid biosittning