Back to All Events

Soppföredrag: Sverige grundar ett Ostindiskt kompani

foredrag-sverige-grundar-900px.jpg

Soppföredrag: Sverige grundar ett Ostindiskt kompani

Välkommen till soppföredrag ombord på Ostindiefararen Götheborg! På torsdagar i mars presenterar vi fem olika föredrag under temat; Svenska Ostindiska Companiets historia – från då till nu. Lunch bestående av soppa och föredrag ingår i priset, 220 kr (inkl. moms). Anmäl dig till föredraget här, senast kl.12:00 dagen innan. Betalar gör du på plats via betalkort, swish eller kontanter.

1 mars - Sverige grundar ett Ostindiskt kompani
Visste du att Svenska Ostindiska Companiet som bildades år 1731 kom att bli ett av Sveriges mest framgångsrika företag någonsin? Kom och lyssna till hur companiet gjorde det lilla landet Sverige till en del av en stor värld genom de lönsamma handelsresorna och hur staden Göteborg blev en blomstrade handelsstad. Föreläsare: Cecilia Bothorp.

Earlier Event: February 24
Guidad visning, 24-25 feb
Later Event: March 3
Guidad visning, 3-4 mars