FÖRELÄSNING

En händelserik 1700-talsresa

Följ med på en händelserik 1700-talsresa genom våra uppskattade föreläsningar som kan bokas av både företag och större grupper. Låt våra kunniga föreläsare ta med er på en händelserik 1700-tals resa. Vi erbjuder fyra olika spännande föreläsningar. Antingen sker föreläsningen vid ett besök ute på Pir 4, Eriksberg, eller på en plats du valt själv. Språk är svenska och engelska. 

Till hösten återkommer även SOIC´s föreläsningsserier och enstaka föredrag om Göteborgs rika kultur- och konstvärld under 1700-talet. Vi repriserar även den välbesökta serien i fem delar om Svenska Ostindiska Companiet från dess grundande 1731 och fram till verksamheten idag.

Hurusom man kläder sig ombord

En inspirerande berättelse om skapandet av våra historiska tidstypiska kläder, hålls av vår skräddare Gert Alenhall.

Puder & sider

En kavalkad av 1700-talets konstvärld, där rokokon blommade med starka influenser av Kina. Allt detta fångades av den svenska konstnären Alexander Roslin - den franska kungafamiljens hovmålare. Möt honom och hans verk i denna fascinerande föreläsning.

En jungmans berättelser om livet ombord

Skeppets jungmän är en härlig skara av entusiaster och äventyrslystna människor. Hör en av dem berätta om just sin påmönstring, den första klättringen upp i riggen och den totala lyckan att från stormärsen se skeppet forsa fram genom vattnet under segel.

Ostindiefararen Götheborg - Ett äventyr

Vilka var de män som tog initiativet till att grunda ett Svenskt Ostindiskt Compani 1731? Hur många resor genomfördes och vad förde man hem till Sverige igen? Gick affärerna bra, varför brände man då böckerna efter varje seglats? Är det sant att Carl von Linné fanns ombord på en av resorna? Föreläsningen ger en ökad insikt om verksamheten på 1700-talet och dess påverkan på dagens Göteborg.

För mer information och frågor

KONTAKTA

Cecilia Bothorp

EVENTANSVARIG

Telefon: 0738 - 46 53 95
E-post: cecilia.bothorp@soic.se
KONFERENS
UPPLEVELSEPAKET
MAT & DRYCK
FÖRELÄSNING
GUIDADE VISNINGAR
JULBORD
BRÖLLOP