välkommen ombord

Ostindiefararen
Götheborg

Header-hem-w2000px.jpg
guidade-turer-530x355px.jpg

guidade visningar
en resa från 1700-talet till idag

Följ med på en resa från 1700-talet till idag genom en guidad visning ombord på Ostindiefararen Götheborg. På helgerna kan du besöka skeppet på allmänna visningar, övriga tider kan du förboka en visning. 

ALLMÄNNA VISNINGAR
1 jan - 31 maj
Lördagar & söndagar, kl.12, 13 & 14
Biljetter förköps på ticketmaster.se eller på plats i vår shop.

Evenemang-530x355px.jpg

evenemang
Historisk inramning i unik miljö

Ge ditt evenemang helt nya dimensioner med både tjärdoft och äventyrskänsla. Ostindiefararen skapar en unik inramning. Den inspirerar, ger energi och bidrar till de möjligheter som gör ditt event till något bestående. 

BOKNING & PRISUPPGIFTER
Cecilia Bothorp
0736-46 53 95
cecilia.bothorp@soic.se

Shop-530x355px.jpg

shop
historiska souvenirer 

I vår shop hittar du allt från spännande böcker om Ostindiefararen Götheborg och seglatsen till Kina, till porslin, smycken och te. Köp med dig ett minne från ditt besök ombord eller ge bort en annorlunda present.

ÖPPETTIDER
1 jan - 31 maj
Lördagar & söndagar, kl.12:00-15:00
Du kan även besöka vår web shop

 

Skolbesök

Det är en spännande upplevelse för barn i alla åldrar att besöka Ostindiefararen Götheborg. På piren möts ni av er guide i tidsenliga kläder som tar er med på ett fascinerande äventyr om ostindiefararna förr och nu.

skolbesok-w2000px.jpg
 

Svenska Ostindiska Companiet

Visste du att Svenska Ostindiska Companiet som bildades år 1731 var ett av Sveriges mest framgångsrika företag någonsin? Companiet gjorde det lilla landet Sverige till en del av en stor värld genom de lönsamma handelsresorna med ostindiefarare till Kina. Staden Göteborg blev en blomstrade handelsstad. 

header-svenskaostindiskacompaniet-2000px-100ppi.jpg

Ett levande skepp

Ostindiefararen Götheborg är ett livs levande skepp med en levande historia att berätta. Sedan byggnationen av skeppet har vi återfunnit kunskap och kompetens om hur ett 1700-tals skepp byggs, seglas och underhålls. Som volontär får du ta del av denna kunskap och lära dig hantverket ombord på skeppet. Vad krävs för att hålla ett 1700-tals skepp i gott skick? Vilka material användes då och nu? Arbetet är mycket varierat och kan handla om allt från att tjära tågvirke till att skrapa skrovsidan eller att arbeta i riggen. 

galleri-volontar-bild2-100ppi.jpg
 

Webshop

 
webshop-w2000px.jpg