Ostindiefararen Götheborg seglar med Jontefonden som partner i sommar

När Ostindiefararen Götheborg seglar sommaren 2020 står det nu klart att Jontefonden, som verkar för barn och ungdomar som har eller skall transplantera organ, blir partner för att sätta fokus på de transplanterades förutsättningar. – Vårt gemensamma mål är att samla in minst en miljon kronor, säger Tommy Ivarsson, medgrundare och kommunikationsansvarig på Jontefonden.

När Ostindiefararen Götheborg seglar under sommarmånaderna 2020 och 2021 möjliggörs det av göteborgsbaserade logistikföretaget Greencarrier AB, som gått in och tagit på sig det finansiella och operativa ansvaret för skeppet.

–      Vi på Greencarrier är väldigt stolta över att Jontefonden blir partner till skeppet Götheborg 2020, och att den viktiga frågan kring organtransplantation lyfts fram.

För oss betyder hållbarhet och CSR att vi bryr oss, och tar långsiktigt ansvar för världen runt omkring oss och människorna i den. Vi på Greencarrier månar om vårt företag, våra anställda och våra kunder och partners, samtidigt som vi tar ansvar för vårt bidrag till samhället och planeten, säger Stefan Björk, ägare av Greencarrier AB.

Uppvisning vid Almedalsveckan och Kungliga Slottet

Jontefondens Insamlingsstiftelse har, liksom Ostindiefararen, sitt ursprung i Göteborg. Det är också i Göteborg som nordens största specialistsjukhus för barn finns, med ett komplett transplantationsprogram genom Sahlgrenska Universitetssjukhusets nationella specialiseringsuppdrag.

–      Jontefondens primära uppdrag är att bygga kunskap och insikt om hur det är att leva före, under och efter en transplantation, både gentemot politiker, det offentliga systemet och bland allmänheten. Framförallt då skeppet bland annat kommer vara på plats i Visby under Almedalsveckan och dessförinnan i Stockholm, förankrad nedanför det kungliga slottet, säger Tommy Ivarsson.

Tidigare seglatser visar att Götheborg har en mycket hög attraktionskraft och lockar stora antal beundrare. Under sommarens expedition förväntas omkring en kvarts miljon nyfikna besökare.

–      Vårt tema 2020 är hållbarhet och där ingår även det mänskliga perspektivet. Vi är därför glada att vi tillsammans med Greencarrier AB kan samverka med Jontefonden under vår Tour 2020, säger Peter Alexandersson, VD SOIC Ship Management AB.

För ytterligare information: Peter Alexandersson, VD SOIC Shipmgmt, 070-3930760 Stefan Björk, Ägare Greencarrier AB, 070-885 00 29

Tommy Ivarsson, Medgrundare och Kommunikationsansvarig Jontefonden, 070-8227922

Om Jontefonden

Jontefonden är en stiftelse för barn & ungdomar som väntar på eller har genomfört en organtransplantation, deras syskon och familjer. Stiftelsens mål är att öka livskvaliteten, skapa glädje och sätta guldkant på en annars svår situation. Fonden har fått sitt namn efter Jonathan Ivarsson som till följd av lungfibros behövde en lungtransplantation. Läs mer eller ansök om medel på http://www.jontefonden.se/