FÖLJ MED PÅ EN RESA FRÅN 1700-TALET TILL IDAG

VÄLKOMMEN OMBORD!

 

Ostindiefararen Götheborg är ett historiskt besöksmål i Göteborg och ett skepp lastat med upplevelser. Ett livs levande skepp med en levande historia att berätta, ärrad av hårda stormar och märkt av tusen och åter tusen sjömil på de stora haven. Här får besökaren ta del av allt från fängslande berättelser till tjärdoftande skeppsbyggnadskonst i en tidstypisk 1700-talsmiljö under en guidad visning ombord. Skeppet kan endast besökas med guide.


Varmt välkommen ombord!

Öppettider

Vi har nu stängt skeppet för besökare i Göteborg inför avseglingen till Stockholm den 15:e augusti. Skeppet öppnar åter för besökare senare i höst. Det kommer finnas viss möjlighet att besöka skeppet i Stockholm. 

Kontakta oss gärna för gruppbokningar så ska vi göra allt vi kan för att kunna ta emot er under tiden som skeppet ligger vid kaj.

Covid-19

Vi följer myndigheternas rekommendationer noga och har gjort ett antal förändringar för att våra besökare och medarbetare ska kunna känna sig trygga. Vi begränsar antalet besökare för att undvika trängsel och varje guidegrupp är begränsad till max 12 personer. Mer information om de försiktighetsåtgärder vi vidtagit gällande Covid-19 finns i detta dokument.

Biljetter & Priser

Boka biljetter här. Det går också att köpa biljetter på plats i vår butik. Som ett led i de säkerhetsåtgärder vi vidtagit för att minska smittspridningen av Covid-19, är våra kassor nu kontantfria. Det går bra att betala med kort eller via Swish.

Vuxna: 150 kr

Barn 7-16 år: 70 kr

Barn 0-6 år: Gratis

Familj (2 vuxna + 2 barn): 370 kr

Butik

Butiken har öppet samma tider som vi erbjuder visning för allmänheten.

I vår butik finns allt från spännande böcker om Ostindiefararen Götheborg och seglatsen till Kina, till porslin och te. Köp med dig ett minne från ditt besök ombord eller ge bort en annorlunda present. Vi har även nyproducerade historiska kläder för försäljning och uthyrning. 

Har du inte vägarna förbi? Besök vår webshop.

Välkomna!

Grupper & skolbesök

Vi erbjuder guidade visningar för små och stora företag, föreningar, skolor och privatpersoner. Guidningarna anpassas efter era önskemål och vi skräddarsyr gärna med middagar och andra evenemang ombord. Kontakta Cecilia Bothorp för mer information på 0736-46 53 95 eller cecilia.bothorp@soic.se

Det är en spännande upplevelse för barn i alla åldrar att besöka Ostindiefararen Götheborg. På piren möts ni av er guide i tidsenliga kläder som tar er med på ett fascinerande äventyr om ostindiefararna förr och nu.

Under en timme får ni lyssna till historien om Svenska Ostindiska Companiet, om livet ombord under 1700-talets äventyrliga seglatser, byggnationen av Ostindiefararen Götheborg och skeppets expeditioner. En inspirerande berättelse för att knyta an till flera skolämnen såsom historia och geografi.

Priser

Företag, förening, privatperson
1 guide: 4900 kr (ex moms)
Maxantal: 20 personer/guide

Skola
1 guide: 1 800 kr (ex moms)
Maxantal: 30 personer/guide

Språk

Förbokade visningar erbjuds på svenska, engelska, tyska, franska och kinesiska.

Hitta hit

Adress
Eriksberg Pir Fyra 2, 417 63 Göteborg, Sverige

Med buss
Åk buss nummer 16 eller buss nummer 99. Kliv av vid Sörhallstorget. Gå ner till älven där du ser Pir Fyra och Ostindiefararen Götheborg. 

Med Älvsnabben
Från Lilla Bommen, Stenpiren eller Klippan till Eriksberg färjeläge.

Med bil
Ställ GPS på Mimergatan 6. Kör mot Hisingen och Norra Älvstranden, Eriksberg. In på Östra Eriksbergsgatan och vidare in på Mimergatan. Parkering finns bland annat vid Hotel 11 eller i P-huset vid Östra Eriksbergsgatan.

Med taxi
Närmsta vägadress är Mimergatan 6 på Eriksberg.

Vad att göra mer i Göteborg? 

Klicka här för tips om aktiviteter i Göteborg