Hantverk, kunskap & gemenskap

Volontär

Ostindiefararen Götheborg är ett livs levande skepp med en levande historia att berätta. Sedan byggnationen av skeppet har vi återfunnit kunskap och kompetens om hur ett 1700-tals skepp byggs, seglas och underhålls. Som volontär får du ta del av denna kunskap och lära dig hantverket ombord på skeppet. Vad krävs för att hålla ett 1700-tals skepp i gott skick? Vilka material användes då och nu? Arbetet är mycket varierat och kan handla om allt från att tjära tågvirke till att skrapa skrovsidan och att arbeta i riggen.

Vill du volontärarbeta?

För att underhålla Ostindiefararen Götheborg är volontärer ovärderliga till att hålla skeppet i det skick hon är i. Att vara volontär ombord är ett utmärkt sätt att lära känna skeppet och ta del av erfarenheterna hos andra som har arbetat med skeppet i många år. Vi tar emot volontärer varje vardag, med vissa undantag. Arbetet är praktiskt, du får arbeta med dina händer och din kropp i en härlig gemenskap tillsammans med vår personal och andra volontärer. 

Du är välkommen till oss oavsett tidigare erfarenhet. Vi lär dig det du behöver kunna och alla över 18 år är välkomna! Vid behov anordnar vi arbetshelger, håll utkik i kalendariet här på vår hemsida samt på vår Facebooksida

Om du är intresserad av att komma som volontär hör av dig minst en vecka i förväg, så att vi hinner planera arbetet.

Nästa arbetshelg: 19-20 maj, läs mer och anmäl dig här >>>

intresseanmälan & frågor

Marie-Louise Edholm
Telefon: 0736-979211
E-mail: marielouise.edholm@soic.se

 

Arbetstiderna under vardagar:

Måndag-fredag: 08.30-16.30

Åldersgräns:

18 år

Arbetskläder:

Vi tillhandahåller arbetskläder, dock inga skor! Tag med oömma skor, helst arbetsskor.

Måltider:

Vi bjuder på lunch.

Övernattning:

Det finns möjlighet att sova ombord på skeppet. Meddela vid ankomst. Tag med egna sängkläder; sovsäck/påslakan, örngott och underlakan. Filtar och kuddar finns.